Cryptovalutor och e-handel

E-handeln och digitaliseringen utvecklas med stormsteg. Inte minst har den pågående pandemin gjort att saker har börjat hända på ett sätt som för bara ett decennium sedan var science fiction. Men här står vi nu, med fysiska butiker som går omkull och e-handelsjättar som rusar fram och tar över som marknadsplatser.

Och det allra senaste som kommer att påverka e-handeln än mer är kryptovalutornas snabba framväxt. Inte minst i och med att Paypal har möjliggjort för sina användare att använda sig av crypto.

Fördelarna med att använda sig av crypto kan faktiskt vara många som företag. Dels så slipper man det klassiska banksystemet, dels så är pengarna man får via krypto säkrade mot inflation på ett sätt som t.ex. kronan och USD inte är. Men det finns såklart också risker. Kryptovalutorna är idag väldigt volatila, det vill säga att deras värde varierar kraftigt upp och ned. Men många spår att det på sikt kommer att bli ändring på den saken, och att dessa valutor istället kommer att bli mer stabila.

I en kommande post kommer vi att försöka instruera hur du enklast kommer igång med krypto som e-handlare.

Lämna en kommentar