Lösningen på det svåra med att vara företagare

Många egenföretagare tycker att den svåraste biten med att driva en egen verksamhet är det där med försäljning. Varför så är fallet är nog inte alltid så svårt att förstå. En del tycker att det är ansträngande att ringa upp okända människor och presentera sig, och andra tycker att det är jobbigt att komma med förslag som innebär att man ska ta en viss summa för en produkt eller tjänst. En del tycker bara att det är jobbigt att överhuvudtaget behöva diskutera pengar.

Det viktiga, om man känner igen sig i problemen ovan, är att inte ge upp. Som företagare, för att ditt företag ska överleva och blomstra, får man nämligen inte slarva med försäljningen.

Lösningen är att gå en säljutbildning. På en sådan får du lära dig allt du behöver om försäljning, som faktiskt inte är så svårt som man oftast kan tro. Många tror nämligen att försäljning handlar om att övertala människor genom att prata så mycket som möjligt. Men så är det inte. Hos Säljcoachen lär du dig till exempel att sälja genom att lyssna, och helt enkelt coacha kunden till att ta ett beslut som gynnar er båda.

Det får en avgörande skillnad för hur du som företagare ser på försäljning och inte minst hamnar du aldrig i en situation där du har övertalat en kund till något som den inte vill.

Lämna en kommentar